Praktiskas personāla atlases tiešsaistes mācības “Kā mūsdienās atrast piemērotu darbinieku”

Praktiskas personāla atlases tiešsaistes mācības “Kā mūsdienās atrast piemērotu darbinieku”

Šis jautājums nodarbina vairumu vadītāju un personāla atlases speciālistu prātus. Esam izveidojuši kursu, kurā teorētisko bāzi papildina praktiskā pieredze no rekrutieru, headhunter-u darba ikdienas, kas noris personāla atlases uzņēmumā DarbaGuru. Kursā iekļauta informācija par dažādām darba sludinājuma publicēšanas, kandidātu uzrunāšanas un novērtēšanas metodēm un digitālajiem rīkiem.

Mērķauditorija – HR speciālisti un MVU vadītāji, kuri vēlas atsvaidzināt savas zināšanas personāla atlasē un uzzināt jaunākās tendences.

Ieguvumi, ko sniedz tiešsaistes mācības:

  • iespēja mācīties no jebkuras vietas pasaulē, kur pieejams kvalitatīvs interneta pieslēgums;
  • ja sanāk izlaist kādu no nodarbībām, pieejams nodarbības video ieraksts, kuru var noskatīties jebkurā sev ērtā laikā Facebook slēgtajā grupā kursa ietvaros un 7 dienas pēc kursa beigām;
  • iespēja saņem lektora bezmaksas papildu konsultāciju un praktiskā darba vērtējumu kursa dalībnieku Facebook slēgtajā grupā;
  • iespēja saņemt virkni izdales materiālu (dokumenti, veidlapas, šabloni, apraksti u.tml.), kurus vēlāk lietot savā ikdienas darbā;
  • tāpat lektori sagatavojuši ieteicamās literatūras sarakstu (ieskaitot saites uz interneta resursiem) patstāvīgajam darbam;
  • var apgūt visu kursu kopumā vai arī izvēlēties atsevišķu apmācību tēmu;
  • iegūt neformālās pieaugušo izglītības sertifikātu pēc pilna 24 akadēmisko stundu kursa pabeigšanas.

Mācības notiek ZOOM vidē. Kurss veidots no 30 % teorētiskā materiāla un 70% prakses.

Kursa programma:

1. nodarbība, 13.04.2023. plkst. 10.00-17.00 (8 akadēmiskās stundas)

10.00-11.30

  •  Personāla plānošana: amata apraksti, lomas, kompetences, budžets (lektore Inese Sila)

15 minūšu pauze

11.45-13.15

  • Projektu vadība personāla atlasē - laikā uzsākts un pabeigts atlases projekts (lektore Lauma Kugrēna) 
  • Darba sludinājums kā kandidātu piesaistes un darba devēja tēla veidošanas instruments (lekotores Inese Sila un Lauma Kugrēna)

30 minūšu pauze

13.45-15.15

  •  Kādi ir riski vai galvenie klupšanas akmeņi personāla atlases procesā (lektore Lilita Alute)
  •  Kas ir personāla atlases mārketings un kā to pielietot (lektore Lilita Alute)

15 minūšu pauze

15.30-17.00

  •  Sponsorētās vakances sociālajos tīklos (Facebook, Messenger, Instagram, LinkedIn Ads) (lektore Lilita Alute)

2. nodarbība, 20.04.2023. plkst. 10.00-17.00 (8 akadēmiskās stundas)

10.00-11.30

  •  Kandidātu digitālās rekrutēšanas platformas (LinkedInJobs, MeetFrank, Jobilla) (lektore Lilita Alute)

15 minūšu pauze

11.45-13.15

  • Kā atrast darbinieku, kad neviens neatsaucas uz darba sludinājumu (tiešā uzrunāšana jeb headhunting)(lektore Lilita Alute)

30 minūšu pauze

13.45-15.15

  • Citas metodes, kuras var izmantot personāla atlasē (“atved draugu”, ārpakalpojumu izmantošana, networking u.c.) (lektores Lilita Alute un Lauma Kugrēna)

15 minūšu pauze

15.30-17.00

  •  Kā izvēlēties visatbilstošāko kandidātu (pārbaudes veidi: uzmanības un personības testi, EI testi, tehniskās intervijas, demo dienas, ekskursijas u.tml.) (lektores Lilita Alute un Inese Sila)

3. nodarbība, 27.04.2023. plkst. 10.00-17.00 (8 akadēmiskās stundas)

10.00-11.30

  • Mūsdienu HR speciālista un vadītāja digitālā tēla veidošana, e-reputācija (lektore Inga Daliba)

15 minūšu pauze

11.45-13.15

  • Darbinieks kā uzņēmuma zīmola vēstnesis, profesionāls LinkedIn profils (lektore Inga Daliba)

30 minūšu pauze

13.45-15.15

  • Kompetenču (uzvedības) intervijas (lektore Inese Sila)

15 minūšu pauze

15.30-17.00

  • Kompetenču (uzvedības) intervijas (lektore Inese Sila)
  • ​Kursa noslēgums, sertifikātu pasniegšana

Lektores:

Inese Sila
Mg. HR, sertificēts profesionālais koučs, trenere. GENOS emocionālās inteliģences testa sertificēta praktiķe, integrālās attīstības praktiķe. Pieredze personāla vadībā vairāk kā 20 gadi - gan valsts pārvaldes un pašvaldības iestādēs, gan privātā biznesa uzņēmumos. Darbojas dažādos projektos personāla atlases kompānijā “DarbaGuru”. Lasa lekcijas (Juridiskā koledža, BA Turība, Ventspils augstskola), vada seminārus un treniņus par personāla vadību, koučingu, līderības, biznesa ētikas, personīgās izaugsmes, emocionālās inteliģences tēmām.

Lauma Kugrēna

Lauma HR jomā darbojas 20 gadus. Darba pieredze ir gan lielos, starptautiskos uzņēmumos, gan vietējā kapitāla uzņēmumos, gan arī valsts pārvaldes uzņēmumos. Gadu gaitā ir pabūts gandrīz visās HR jomās, sākot no HR datu administrēšanas līdz pat savas HR komandas vadībai. Laumai ir arī pieredze konsultanta darbā starptautiskā konsultāciju uzņēmumā. Un kaut arī katra darba ikdiena ir ļoti atšķirīga, dienas beigās viss ir par un ap cilvēku. Tā arī ir Laumas galvenā motivācija darbā, spēja palīdzēt cilvēkiem karjerā un uzņēmumiem darbā ar cilvēkiem.

Šobrīd Lauma darbojas kā rekrutiere ar vadības, finanšu, mārketinga, pārdošanas un citām augsta līmeņa speciālistu vakancēm. Iepriekšējā pieredze un zināšanas ļauj izprast katru vakanci un uzņēmuma vajadzības, kas palīdz veikt jēgpilnāku atlases procesu un kandidātu izvēli.

Laumai ir iegūtas arī plašas zināšanas par atalgojuma sistēmu izveidi un ieviešanu, amatu un funkciju izvērtēšanu un citiem personālvadības jautājumiem.

Ieguvusi bakalaura grādu Banku augstskolā un turpinājusi izglītoties dažādos profesionālajos kursos gan personālvadības jomā, gan arī citos, piemēram, projektu vadībā.

Lilita Alute

DarbaGuru komandā strādā vairāk kā 4 gadus. Ir bijusi pieredze dažādos amatos no uzņēmuma vadības asistēšanas un pirmspārdošanas speciālista līdz IT atlases. Šobrīd sniedz kolēģiem arī operacionālo jautājumu un profesionālās attīstības atbalstu kā Rekrutieru komandas vadītāja, kā arī turpina savas gaitas personāla atlasē Izstrādātāju/Programmētāju vakancēm. Specializējās tādu vakanču izpildē kā: Software development on back-end PHP, Java, C# Ir bijusi darba pieredze ar tādiem klientiem kā: ELKO Grupa, Fin-Technologies, Tilde, Blue Bridge Technologies, Dobeles Dzirnavnieks.

Pēc pieprasījuma veic arī karjeras konsultācijas par tēmām:
- ekspertīzes noteikšana kādas darba devēja/klienta problēmas atrisināšanai;
- karjeras vēlmju formulēšana;
- sagatavošanās darba intervijai un pārrunu vadība;
- darba pieredzes un prasmju efektīvā prezentēšana.

2020. gadā iegūts sociālo zinātņu bakalaura grāds psiholoģijā, kur gala darba ietvaros tika pētīta tēma "Personāla atlases speciālista personības iezīmju un kontroles lokusa saistība ar kandidātu uzrunāšanas veidiem" un saņemti rezultāti no reālās Latvijas tirgus situācijas.

Inga Daliba
Mg. Paed., personāla atlases uzņēmuma “DarbaGuru” un apmācību uzņēmuma “Personīgā Zīmola Akadēmija” radītāja un vadītāja, personīgās zīmolvedības konsultante, lektore, sertificēta Genos International EI (emocionālās inteliģences) praktiķe. Darbojas cilvēkresursu piesaistes jomā kopš 2006.gada. Grāmatas “Kā rekrutēt veiksmīgāk: personāla atlases mārketings” (2017) autore un apmācību programmas "Digitālā personāla vadība" vadītāja. Biznesa klubu BNI, IPTER un LTRK biedrs.
 

Visa kursu maksa 1 dalībniekam: 300 EUR

Vienas nodarbības maksa, pērkot atsvišķi: 120 EUR (rakstīt privāti uz sigita@darbaguru.lv)

Pieteikšanās kursiem – bezrindas.lv vai sigita@darbaguru.lv

Papildu jautājumi: +371 28 369 212 (Sigita)
 

Atpakaļ