6 padomi veiksmīgam hibrīddarbam 2022. gadā

Pandēmija ir likusi mums visiem domāt, dzīvot un strādāt jaunā veidā. Kāds pielāgojas ātrāk, kādam vajag vairāk laika, tomēr skaidrs ir viens – vairs nebūs tā, kā bija agrāk. Arī tad, kad situācija uzlabosies, joprojām būs darbinieki, kuri vēlēsies strādāt attālināti vai izmantot elastīga darba iespējas, un būs arī tādi, kuri vēlēsies atgriezties birojā un satikt savus kolēģus. Hibrīddarbs ir lielisks veids, kā apvienot darbiniekus, kuri vēlas strādāt birojā un kuri – attālināti.

Veiksmīgam hibrīddarbam nav universāla risinājuma, tomēr ir svarīgi atcerēties - panākumu atslēga ir uzticības un elastības kultūras radīšana. Lūk, daži padomi, kā izveidot pareizos apstākļus veiksmīgam hibrīddarbam!

1. Saglabājiet uz izaugsmi vērstu domāšanas veidu

Pārmaiņu un nenoteiktības laikos palīdz pozitīvas izaugsmes domāšanas veids, kā arī spēja uzskatīt neveiksmes kā mācību pieredzi. Ir jāpamana kļūdas un jācenšas tās uzlabot, lai hibrīda darbs jūsu uzņēmumā būtu veiksmīgs.

Neirozinātnieks, dr. Deivids Roks ir teicis: “Nevienam no mums nevajadzētu mēģināt izlikties, ka mēs nevainojami izprotam hibrīddarbu. Mums visiem ir jākļūst labākiem un jāpilnveidojas."

2. Individuālas sarunas

Veiksmīga hibrīddarba atslēga ir saziņa. It īpaši 1:1 sarunas starp vadītājiem un darbiniekiem, noskaidrojot, kāds darba modelis vislabāk atbilst katram darbiniekam, un piedāvājot pēc iespējas lielāku elastību.

3. Vadītāja piemērs un rūpes

Atbilstošas uzvedības modelēšana, kouča darbošanās, darbinieku vajadzību un labklājības ievērošana ir galvenie vadītāja amata aspekti, ja organizācija vēlas veidot veiksmīgu hibrīda darba vidi. Vadītāja pienākums ir rādīt piemēru un rūpēties par savu komandu.

4. Komandas vienošanās

Izveidojiet skaidru vienošanos kopumu par to, kā komanda strādās kopā hibrīdpasaulē, piemēram, nosakiet dienas ar sapulcēm vai dienas, kad visiem jābūt birojā. Tas nodrošina skaidrību un ļauj katram indivīdam redzēt, kā viņi iekļaujas hibrīda darba vidē.

5. Apzinātas hibrīda tikšanās

Padariet hibrīdās sapulces par normu, un tās drīz kļūs par jūsu uzņēmuma kultūras sastāvdaļu! Šajās sanāksmēs ir ļoti svarīgi nodrošināt, lai visi būtu vienlīdzīgi. Lai ikviens var izteikties un tikt uzklausīts, neatkarīgi no tā, vai piedalās sapulcē klātienē vai attālināti.

6. Neignorējiet pamata lietas

Tas varētu šķist pašsaprotami, taču rūpes par savu garīgo un fizisko labsajūtu var būtiski ietekmēt nenoteiktību un pārmaiņas, kas neizbēgami rodas, pierodot pie jauna darba veida. Saskaņā ar dr. Roka teikto: "Jums tagad vairāk nekā jebkad agrāk savā karjerā ir jāpiešķir prioritāte savai labklājībai."

 

Vai piekrītat šiem apgalvojumiem? Ko jūsu organizācija dara, lai veicinātu veiksmīgu hibrīda darba vidi? DarbaGuru šādu darba modeli jau ieviesa pandēmijas sākumā, un to ir kļuvis jau tik ērti lietot, apvienojot komandā spēcīgus darbiniekus no dažādām Latvijas pilsētām, ka hibrīddarbs noteikti ir uz palikšanu mūsu organizācijā.